"بي بي سي فارسي" زيرمجموعه اي از سرويس جهاني بي بي سي (BBC) است ، که به زبان فارسي از طريق راديو ، اينترنت و تلويزيون فعاليت خبري و رسانه اي دارد و هم اکنون "صادق صبا" رياست اين بخش را عهده دار است ، اين شبکه با بودجه ي ???? ميليون دلاري وزارت امور خارجه و مشترک المنافع "بريتانيا" اداره ميشود.
بي بي سي
آنجه که امروزه جزو اولويت هاي عملکردي کشورهاي غربي محسوب مي شود ، جنگ نرم و مقابله با افکار اسلام گرايانه ي کشورهاي اسلامي به خصوص کشور ايران مي باشد ، از اين روي ، عمده ترين زمين بازي آن ها (کشورهاي غربي) عرصه ي رسانه اي مي باشد که با توسل به آن افکار ، عقايد و ديد مخاطبين را هدف قرار مي دهند.
دشمن با احاطه ي عرصه ي رسانه اي که شاملِ فضاي مجازي ، شبکه هاي ماهواره اي ، راديو و ... مي شود ، اجازه ي هرگونه تفکر آزاد و تحليل گرايانه را از مخاطبينِ خود گرفته و آن ها را ملزم به پذيرش آنچه در راستاي هدف خويش مي باشد مي کند و اين روند دقيقا آن چيزي است که پس از ناکامي سرانِ غربي پس از جنگ هاي نظامي ، در دستور کار قرار گرفت .
از جمله کار آمدترين مقر دشمن شبکه هاي ماهواره اي فارسي زبان هستند ، مانند : شبکه هاي بي بي سي فارسي ، فارسي 1 ، VOA ، من و تو 1 و 2 و ... که همگي طي چند سال اخير تاسيس شده و به شدت به ترور افکار مخاطبين پرداخته اند که در اين ميان شبکه ي "بي بي سي فارسي" (شبکه ي دروغ پراکني) از ديگران پر شتاب تر بوده و بيشترين دخالت را در امور داخلي ايران داشته است .
"بي بي سي فارسي" زيرمجموعه اي از سرويس جهاني بي بي سي (BBC) است ، که به زبان فارسي از طريق راديو ، اينترنت و تلويزيون فعاليت خبري و رسانه اي دارد و هم اکنون "صادق صبا" رياست اين بخش را عهده دار است .
اين شبکه با بودجه ي ???? ميليون دلاري وزارت امور خارجه و مشترک المنافع "بريتانيا" اداره ميشود ، البته اين شبکه مدعي است با وجود اينکه تمامي بودجه اش توسط اين وزارت خانه تامين ميشود ، رويکرد مستقلي نسبت به رويدادهاي جهان دارد ، در حالي که برخي رسانه هاي ايراني معتقدند اين شبکه در راستاي حفظ منافع انگلستان تبليغ مي کند .
قابل توجه آن که ، اين شبكه بعد از آغازِ كار و جلب توجه ي بسياري از مخاطبانِ فارسي زبان دچار حاشيه هاي غيراخلاقي و افسردگي هاي شديد در ميان برخي كاركنان خود شده است .
سال 1379 که دسترسي به فضاي مجازي براي کاربران اينترنتي در ايران گشترده و عمومي تر شد، بنگاه خبر پراکني بريتانيا، اقدام به راه اندازي سايت فارسي بي بي سي هم کرده که اين سايت نيز به اعتبار همان راديو و فضاي سياسي حاکم بر آن سال هاي ايران ( دولت اصلاحات و تقاضاهاي سياسي مردم) توانست مخاطباني را جلب کند .
قابل توجه آن که ، اين شبكه بعد از آغازِ كار و جلب توجه ي بسياري از مخاطبانِ فارسي زبان دچار حاشيه هاي غيراخلاقي و افسردگي هاي شديد در ميان برخي كاركنان خود شده است . شماري از خبرنگاران اين شبكه كه جزو تيم روزنامه نگاران روزنامه هاي زنجيره اي و عمدتا اصلاح طلب بودند ، پس از گذراندن دوره هاي خبرنگاري تلويزيون راهي لندن شدند اما اكنون دچار درگيري هاي متعدد اخلاقي ، خانوادگي و ... شده اند به نحوي كه برخي از آنها تهديد به اخراج شده اند .
در اين ميان مواضع بي بي سي فارسي که اغلب به دور از نظر ها مانده قابل تامل است :
1) حمايت از گروهک منافقين :
درگيري نيروهاي عراقي با بقاي گروهک تروريستي منافقين در اردوگاه اشرف ، بازتاب متفاوتي در شبکه بي بي سي فارسي داشته است ، اين شبکه تلاش دارد محکوميت اين موضوع از سوي برخي سياسيون و نهادهاي حقوقي را برجسته کند و سپس خروج منافقين از ايران به فرانسه و عراق را توجيه نمايد و با اين روش سعي در برانگيختن رويکردي عاطفي و حس ترحمِ مخاطبين را دارد .
بي بي سي فارسي
2) ارتباط با سرويس جاسوسي MI6 :
ام اي 6 (MI6) سازمان اطلاعات و امنيت خارجي انگليس مي باشد که رياست آن را "جان سوئرز" بر عهده دارد ، فردي که از سران و پر سابقه ترين افراد در زمينه هاي امنيتي و جاسوسي در راستاي اهداف کشور انگليس محسوب مي شود . شبکه ي "بي بي سي فارسي" در واقع بازوي رسانه اي سرويس جاسوسي MI6 است و به جهت کتمان اين مهم گاهي به ظاهر بر عليه اين سرويس اخباري را پخش مي نمايد ، اين در حالي است که رابطه ي تنگا تنگ اين دو شبکه که در راستاي اهداف "روباه پير" است به تدريج در حال افشا مي باشد .
3) هدف اصلي بي بي سي ، حمله به ايران :
شبکه بي بي سي فارسي که درست ? ماه پيش از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري پا به عرصه ي رسانه ها گذاشت ، در دوران انتخابات و حوادث بعد از آن به شکلي کاملا عريان به رسانه ي فتنه گران تبديل شده و با تلفيق شيوه هاي خبري سخت خبر (Hard News) و نرم خبر (Soft News ) و سوئيچ كردن آن ها به يكديگر ، اهدافي چون : شبهه سازي ، بحران افكني ، القاي تقلب ، تحريک و به دست گرفتن نبض آشوب را پيش گرفت.
4) ارتباط با فرقه ي بهاييت :
بخش فارسي بي بي سي در اوج جنگ جهاني دوم تاسيس شد و کسي که آن را بنيان گذاري کرد فردي بود به نام "حسن موقر باليوزي" که از خويشاوندان "ميرزا محمد علي شيرازي" معروف به "باب" محسوب مي شد . حسن باليوزي از شخصيت هاي بلند پايه ي فرقه ي بهاييت بود که از نزديکان شوقي افندي (يکي از رهبران بزرگ بهاييان) نيز محسوب مي شد .
البته بايد توجه داشت که آن چه که ذکر شد تنها گوشه اي از جريانات مربوط به شبکه ي "بي بي سي فارسي" بوده و واکاوي روند آن وسعت عظيمي را در بر مي گيرد که پي بردن بدان از الزامات مقابله با جنگ نرم مي باشد
5) اهداف پنهان بي بي سي :
تاثيرگذاري بر افکار عمومي در بلند مدت
تغيير نگرش و رفتار مخاطبان
ظرفيت سازي در ساختار فکري مخاطبان
موجه نشان دادن و ترميم چهره غرب
ايجاد تريبون براي مخالفان نظام
براندازي نرم
البته بايد توجه داشت که آن چه که ذکر شد تنها گوشه اي از جريانات مربوط به شبکه ي "بي بي سي فارسي" بوده و واکاوي روند آن وسعت عظيمي را در بر مي گيرد که پي بردن بدان از الزامات مقابله با جنگ نرم مي باشد ، جنگي که امروز در قالب اين شبکه به حمله ي شديد بر افکار و عقايد سياسي – اجتماعي مردم ايران اسلامي پرداخته ، در صدد وارد آوردن ضربه اي مهلک تر از آن است که پيش از وقوع انقلاب اسلامي ، کشور انگليس بارها و بارها بر اين کشور و ملت وارد کرده است .